Regen, regen en nog eens regen...
Er zijn al weer een hele hoop dingen gebeurt sinds mijn laatste blog, dus hier weer even een (kleine) update, te beginnen met mijn reis terug naar Nederland.
's Ochtends vroeg om 4.30 (in Nederland 3.30) ging mijn wekker helaas om te beginnen aan mijn reis terug, om hierna een bus te nemen naar Nzega, daar over te stappen op een bus naar Mwanza, daar weer een vliegtuig naar Dar es Salaam te pakken, dan daar een vliegtuig naar Istanbul, daar weer het vliegtuig naar Brussel en vanuit Brussel met de auto terug naar huis om de avond daarna om 20.30 (Nederlands tijd) aan te komen, dus na een reis van 41 uur, eindelijk weer thuis.
Het was weer een erg lange reis, maar in Mwanza had ik gelukkig een paar uurtje om eventjes bij het zwembad te liggen en bij te komen, en wat is het Victoria meer mooi! Het uitzicht vanaf het het hotel waar het zwembad was was echt geweldig en ik ben dan ook blij dat ik aankomende zondag, wanneer ik weer terug ben, hier weer eventjes kan liggen.
Het vliegtuig naar Dar es Salaam ging allemaal goed, maar helaas had het vliegtuig naar Istanbul flink vertraging waardoor ik daar mijn overstop miste en maar de volgende vlucht naar Brussel moest pakken, na flink zeuren kreeg ik uiteindelijk nog wel een maaltijd vergoed omdat ik daar moest wachten, maar er is echt nul service daar op het vliegveld!!
Maar goed, uiteindelijk ben ik weer helemaal veilig aangekomen, en eenmaal in Nederland aangekomen kon ik weer genieten van alle vieze uitlaatgassen, drukte, regen en onbeschufte mensen. En waarom kon ik hier van genieten, omdat ik nog het grote geluk had nog een tentamen te moeten maken en dus niet gewoon onafgebroken in Tanzania kon zijn om mijn onderzoek af te ronden.Maar gelukkig vlieg ik zaterdag weer terug naar frisse lucht, rust, vriendelijke mensen en zon, zon en nog meer zon! En, dit was dan wel weer mijn allerlaatste tentamen voor mijn studie, nade zomer ben ik klaar met mijn onderzoek en hoef ik alleen nog maar 2 jaar co-schappen en dan ben ik klaar!
Maar goed dit was de reis, dan Nederland. Na me een week opgesloten te hebben op mijn kamer, heb ik weer alle tijd (nou tot zaterdag, dan vlieg ik weer terug) om leuke dingen te doen. Ben al meteen lekker weer wezen sporten (en heb ook bijna elke dag netjes hardgelopen), bij de sushibar wezen eten, koffie drinken en lekker naar de film met de meiden(Magic Mike is echt een aanrader voor alle vrouwen) en vanochtend brownie gebakken met Denise. Morgen komt dan nog de familie langs en woensdag of donderdagavond ook nog lekker stappen! Natuurlijk was ik veel liever in Tanzania gebleven om daar alle leuke dingen te doen die Anne en Eveline nu zonder mij moeten doen, maar mijn vrienden doen met al deze leuke dingen hard hun best om het helemaal goed te maken. En ik vind het natuurlijk ook wel heel leuk om iedereen weer te zien.
Nu nog eventjes een paar dagen regen en dan weer terug. Tot de volgende blog vanuit Tanzania dan weer!
En dan heb ik het bijna te druk om je te zien ... Ben je donderdag thuis? Dan fiets kil even langs
ik ben morgen gewoon thuis, dus je kan rustig langsfietsen
Ik dacht al, nu alweer thuis (en nu wrs alweer op weg naar Tanzania) maar het was een korte break. Balen dat je even terug moest maar je hebt je niet verveeld!