I'm back baby!!
Alweer meer dan een week terug in Tanzania, en er is ook al weer een hele hoop gebeurt.
Vorige week zaterdag vloog ik terug vanuit Brussel naar Dar en Salaam. Na in een recordtijd naar Brussel te zijn gereden, was ik natuurlijk veel te vroeg op het vliegveld, maar goed, liever te vroeg dan te laat. Met een tas die voor de helft vol zat met eten en spullen voor andere mensen hier vloog ik dan naar Istanbul, om daar weer over te stappen op mijn vlucht naar Dar. Eenmaal in Dar aangekomen moest ik alleen nog even wachten op mijn binnenlandse vlucht naar Mwanza om daar dan eindelijk even uit te rusten. In Mwanza had ik afgesproken met een van mijn (oud) huidgenootjes hier die die avond namelijk weer terug naar huis zou vliegen (vanuit Mwanza) en zo konden we elkaar toch nog eventjes zien. Het was weer super gezellig samen met Eveline en Anne en ik missen je ook zeker in huis!
Na lekker bij het zwembad te hebben gelegen, en afscheid te hebben genomen van Eveline, ging ik dan naar mijn hotel om eindelijk te slapen (dat had ik al twee dagen niet meer gedaan door de reis). Maar eerst moest er nog even een buskaartje voor de dag erna geregeld worden. Natuurlijk snapte de receptioniste van het hotel er helemaal niets van, maar buiten had ik een aardige taxichauffeur gevonden die me 's ochtends om 5.15 dan wel naar het busstation wilde brengen en een buskaartje voor me zou regelen. De busreis viel me alles mee, na even lief te lachen mocht ik op een van de stoelen voor het bus personeel zitten, en hier had ik zowaar beenruimte! Ook zat het laatste uur er niemand naast me dus had ik echt alle ruimte. Eenmaal in Nzega aangekomen kon ik meteen door met de daladala naar Ndala, maar die zat zo vol dat ik die maar even overgeslagen heb. Dit betekende wel dat ik vervolgens nog 5 uur gewacht heb op de volgende, maar ik was hele vriendelijke studentes van de Ndala college tegengekomen waarmee ik gezellig heb zitten kletsen dus ook dit was niet zo erg. Eindelijk aangekomen in Ndala werd ik opgehaald door Anne die heel lief me kwam helpen met mijn tassen en ook al lekker eten en alles geregeld had.
Dinsdagochtend ging ik natuurlijk meteen weer aan het werk en iedereen was weer zeer blij dat ik terug was. Verder is er van de week eigenlijk niet zo heel veel gebeurd. Afgelopen vrijdag ben ik nog even naar Tabora geweest samen met Rob en Danielle voor ons onderzoek, voor het bloed afnemen gaan we alleen niet meer op tijd toestemming krijgen, daarom zijn we nu de afgelopen maanden ook maar bezig met een aangepast onderzoek (die k*t bureaucratie van Tanzania ook!!). En zaterdag lekker de hele dag een beetje ontspannen en gisteren de hele dag aan ons onderzoek gewerkt en 's avonds lekker pannenkoeken gebakken!!
Nu na meer dan een week eindelijk weer internet (de laatste keer internet was in Nederland), maar eigenlijk heb ik het kunnen internetten helemaal niet gemist. Je leeft hier zo in een andere wereld dat je het internet echt niet nodig hebt. Alleen is het wel handig om even je cijfers te checken en te zien dat je dan eindelijk al je tentamens gehaald hebt en dus nooit meer tentamens hebt!! Nu alleen nog mijn coschappen en dan heb ik ook mijn master in de pocket!
Tot snel maar weer!
Zo heb jij huid-genootjes! Dat klinkt spannend (en pijnlijk ...). Zullen maar even aannemen dat je huis-genootjes bedoeld :P
Heb je het tentamen nu gehaald? GEFELICITEERD !!! Tis een heerlijk gevoel he, wetend dat je nooit meer tentamen hoeft te doen voor een of ander vak.
Voor de rest mag je blij zijn dat je weer in Tanzania zit. We hadden wel ineens een paar dagen mooi weer toen je weg ging, veel zon en lekker warm, maar ondertussen is het mooie weer weg verdwenen.
Misschien kan je wat zonneschijn onze kant op sturen?
een typefoutje moet kunnen toch? en ja, het moet zijn huisgenootjes.
Ik zal mijn best doen om wat zon jullie kant op te sturen, maar kan niets beloven.